Your feedback on the proposed design for Michael Kelly rest area, Newtown

We plan to upgrade the Michael Kelly rest area on the corner of Yaralla and Brocks lanes in Newtown.

Project Status: Under review

Public consultation period to

Speak up. Sign up.

Get our regular newsletter to have your say.

What we’re doing

We’ve developed a concept plan for the rest area based on your feedback from our consultation in late 2020.

The proposal for the Michael Kelly rest area includes:

  • retaining the mature trees with additional plants
  • improving the entry and adding a new kerb ramp for better access
  • relocating seats to reduce noise issues and adding a new low brick seating wall
  • installing a new painted metal blade fence to improve privacy and park amenity
  • improving the turf grass area and adding new shrubs and groundcover plants
  • providing more seats and a new water bubbler with a dog bowl.

Why we’re doing this

This is part of our parks renewal program where over the next 10 years we will upgrade more than 60 parks across the City of Sydney area, from small pocket parks to larger local parks.

We’re asking local community groups and residents for their feedback on the concept design. We’re interested in understanding who uses the rest area, what works and what doesn’t. We’d also like to hear any ideas you have for the rest area.

Proposed design

Artist’s impression shows new kerb ramp improving access for a woman pushing a toddler in a stroller. People sitting on new bench seats near the entrance to the Michael Kelly rest area which is framed with existing mature trees, new native palms and understorey plants.
Artist’s impression

A new kerb ramp will provide better access to the rest area.

Image: City of Sydney
An aerial map of Michael Kelly rest area showing proposed upgrade works including retaining existing mature trees, new kerb ramp to improve access, park entry improvements with bench seat, bubble and park sign, native palm grove and understorey planting, new brick retaining and seating wall, additional understorey low shrub plantings, new sandstone or brick paving, open turf grass for passive recreation, additional border shrubs and climber plantings, new boundary screen fence to improve privacy and park amenity, repair to existing brick retaining wall, new low park fence and handrail, existing stairs.
Proposed designPDF · 127.94 KB · Last modified

Next steps

We will report all feedback and design changes to Council, and we will continue to a detailed design. We will keep you updated on the progress of this project.

How you can give feedback

Consultation closes at 5pm on Monday 16 August 2021.

We have a range of ways you can provide your feedback:

Feedback may be published in publicly available reports at the end of the consultation period. Your name or organisation’s name may appear in these reports with your feedback attributed. If you would like your feedback to be kept confidential, please let us know when providing your contribution.

Other ways you can give feedback